Ledsagerordning

Fyns Hjemmepleje tilbyder hjælp til ledsagelse, både for personer, der er visiteret til det under ledsagelsesordningen paragraf, men også til personer, der ikke er visiteret.

Hvis du ikke er visiteret til en ledsagerordning, så kig under vores link ”tilkøbsydelser” eller henvend dig til os, og vi vil være behjælpelige med at undersøge, om du kan blive visiteret til ordningen.

 

Sådan fungerer ledsagerordningen

Når dine ledsagelsestimer er administreret af os, er din opgave at planlægge hvad de 15 timer om måneden skal bruges til – og vores er at sørge for det praktiske, så planerne kan blive til virkelighed.

Vi giver dig en personlig ledsagekoordinator, som vil hjælpe dig med alt fra praktisk vejledning til nøje udvalgte ledsagere, der passer til de krav og ønsker du har. Kravene kunne eksempelvis relatere til alder og køn.

Generelt om ledsagelsestimer kan siges, at du altid skal benytte dem til aktiviteter uden for hjemmet og for at nævne nogle eksempler kan du bruge timerne på følgende:

  • Spadsereture
  • Biografture
  • Indkøbsture
  • Besøg hos venner og familie
  • Træning


Udover de typiske aktiviteter der tager 3-6 timer, har du mulighed for at opspare tid, så du kan tage din ledsager med på længere ture. Det betyder, at Roskilde Festival eller en weekend til julemarked i Lübeck er inden for rækkevidde.

Hos kommunen kan de yde et årligt tilskud på 825 kr. (2014), som skal dække din ledsagers udgifter. Beløbet bliver udbetalt én gang årligt på baggrund af de sandsynliggjorte merudgifter.

Desuden kan kommunen i forbindelse med den enkelte ledsageopgave betale udgifter til din ledsagers lokaltransport. Hvis det er nødvendigt, at din ledsager er ved din side hele tiden, kan kommunen vælge at betale din ledsagers udgifter til biografbilletter, til spisning mv. inden for rimelige grænser.

Der er desuden mulighed for at søge om ledsagerkort til DSB, herunder til en række kulturinstitutioner.

Vores ledsagekoordinatorer sidder klar ved telefonerne, og vil meget gerne stille deres erfaring og ekspertise til rådighed for dig, hvis du har spørgsmål. Desuden kommer vi gerne på besøg hos dig for at præsentere os selv, og notere præcis hvad der er dit behov.

Vi ønsker at det handler om Dit Liv, Din tryghed og Dine behov – vi tager os af omsorgen for dig.

Med Venlig Hilsen

Fyns Hjemmepleje

Gitte Møller

Skriv en besked